Amíg még egyben vagyunk és bírom szusszal addig sütök-főzök, bár már nem megy sokáig az álldogálás... de az üldögélés se nagyon. ...És már csak 14 nap, visszaszámolok.....
Erről a receptről majdnem el is felejtkeztem, csal készült, fotóztam, és olyan biztos helyre mentettem, hogy csak hétvégén bukkantam rá véletlenül. Úgy tudom, hogy ehhez hasonló péksüteményt a svédeknél lehet kapni. A lényege a sok sok kardamom és az áfonya. Az eredeti tészta receptet nem ismerem, de egy briós félének gondolnám, így a már bevált recepthez nyúltam. Remekül lehet ezt a tésztát variálni, nagy lehetőségek rejlenek még benne, amit biztosan ki is fogok használni.
A végeredmény egy rendkívül kardamomos (valóban az, úgyhogy ha valaki nem nagyon csípi ezt a fűszert, akkor csak csínján bánjon vele), gyümölcsös, nem túl édes tészta, ami mindenhez passzol, legyen az tej vagy éppen kávé. Az áfonya remekül illik a kardamomhoz, de persze ízlés szerint, akár le is cserélhető valami másra.
A múltkori Hogyan készült bejegyzéshez nagyon kevés hozzászólás érkezett, ami egy kicsit meglepett, mivel eddig nagy érdeklődést mutattatok a téma iránt. Mi lehet ennek az oka? Talán nem érthető amit írok, vagy nem találjátok hasznosnak? Eredetileg úgy gondoltam, hogy ez amolyan interaktív bejegyzés lesz, sok sok kommenttel, csevejjel, hasznos tanácsok megosztásával a részetekről is. Ha azonban a téma már nem érdekel benneteket, akkor kérlek, hogy azt is írjátok meg, mert akkor nem folytatom a sorozatot. Köszi a választ előre is.
A receptért kattints a képre:
12 megjegyzés:
Biztos csak nyaral mindenki.
Vera, juj de nagyon szépséges finomságot sütöttél. El is viszem, mivel nagyon szeretem az ilyen tésztákat a tea, vagy a tejeskávé mellé :)
A "Hogyan készült" témában a legújabb bejegyzésedet csak épp, hogy láttam, még nem tudtam elolvasni, de már megyek is!
Hujj, ez durván jó!!!
Ez egy csoda! Ezt meg kell sütnöm.
Es micsoda fotók!
Te kézzel gyúrod a kelttésztát?
J.E.D,
valóban, ez látod eszembe sem jutott
Orsi,
imádom én is ezeket, jöhet minden ami édes kelt tészta
Noémi,
aha :)
Vica,
Kézzel gyúrom mindig a tésztát, jó kis karizom munka :) ez nagyon lágy tészta egyébként
Your work is lovely!
Thanks a lot :)
Mar megint ekorul a kalacs korul settenkedek.. rettenetesen tetszik, ugy dontottem ma este megsutom.
Vera, citrom illene bele? Egy kis reszelt hej?
Vica,
háát... esetleg. De szerintem nem hiányzik bele. Remélem ízleni fog :)
Vera, mégegyszer köszi a receptet! ISTENI!! Olyan rég nem ettem ilyen finom, lágy kelttésztát! Ez lesz a Húsvéti kalácsom már mindig :)
Most vettem ki a sütőből, neki is kellett esnem.. egy bögre hideg tejjel.. ááá :)
Vica,
hát ez szuper, örülök, hogy ízlett. Végül is tettél bele citromhéjat?
Nem, nem tettem vegul. Csak a receptedet kovettem - aztan a citrom eszembe se jutott mar :)
Megjegyzés küldése