2010/11/14

Ráksaláta


Ha valami igazán könnyűre vágyunk, ami nem mindennapi és ráadásul gyorsan elkészül, akkor készítsünk ráksalátát. Most már viszonylag egyszerűen hozzá tudunk jutni ehhez az ínyencséghez, nem kell hozzá tenger mellett élni, bár azt el kell ismerni, hogy nagyon is jó lenne.

Mint ahogy a legtöbb étel esetében, erre is azt mondom, hogy a kevesebb több, vagyis pár jó minőségű hozzávalóból királyi vacsorát tudunk az asztalra varázsolni. De miért is szűkítenénk le a kört csak családi fogyasztásra, hiszen előételnek is tökéletesen beválna, akár az ünnepi asztalon is. Az ételt egy nappal a fogyasztás előtt érdemes elkészíteni, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek, de mindenkit biztosíthatok róla, hogy az egész előkészület nem vesz 20 percnél több időt igénybe. Kívánhatna e ennél többet egy elfoglalt háziasszony? Bátran kísérletezzünk a szósszal és az arányokkal is, de arra ügyeljünk, hogy mindenképp csak friss, jó minőségű hozzávalókkal dolgozzunk.

Ráksaláta

Hozzávalók (kb. 12-15 darabhoz)
1,5 ek friss snidling
1,5 ek friss petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 ek fehér balzsamecet
kb. 1 dl olivaolaj
12-15 db friss garnéla

A rákot pucoljuk meg, és lobogó, sós vízben főzzük 3-4 perc alatt készre, majd rögtön szűrjük le és folyassunk rá hidegvizet, hogy ne főjön tovább. Hagyjuk lecsepegni!
A zöldfűszereket vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el a citromlével, balzsamecettel és olivaolajjal. Helyezzük a főtt rákokat a szószba, zárjuk le a dobozt és hűtőben hagyjuk pihenni legalább egy éjszakát. Friss fehérkenyérrel és plussz citrommal tálaljuk.

6 megjegyzés:

Reni írta...

Nálunk is volt ráksaláta tegnap :]

chriesi írta...

Most épp leesett az állam! Ez kép isteni, no meg ami rajta van az is!

Pötipite írta...

ezt meg kell csinálnom! csodás!:)

Vera írta...

Reni,
Az mindig jó :)

Noémi, Kati,
Köszi

Csibe írta...

Már tudom is mi lesz a barátnőmnek a meglepi! Köszönöm!

Bianka írta...

Megszólal ammyira mesés

Related Posts with Thumbnails