2011/08/09

Egy amerikai klasszikus


Amerikai klasszikusból van egy rakás, például a cheesecake vagy a pancake juharsziruppal, csak hogy párat említsek. Ami ebből a felsorolásból kihagyhatatlan és rögtön a klasszikusok élmezőnyébe repít minket, az a cupcake. A süti alapja egy muffin, amire felkennek egy nagy rakás mennyei -persze nem fogyókúrás- krémet. A cupcake őrület egyébként már Európában is terjedőben van, kultuszát tekintve leginkább a macaronhoz tudnám hasonlítani.

Az én konyhámban nagyon ritkán készül, pontosabban akkor ha nagyon de nagyon csajos hangulatban vagyok. Amikor az édes nem elég édes és a romantikából sem elég. Bár az nem tudom mennyire romantikus, hogy saját magamnak kell nem csak megsütni de elmosogatni is utána. A szokásos vajas alapú krém helyett most egy jófajta marcipános massza került a kakaós muffin tetejére. Bűnösen és ellenállhatatlanul finom. Nekem az i-re a pontot a gyümölcs tette fel, de nagyvonalú leszek, ez akár el is hagyható.

A receptért kattints a képre:

All images © Studer- T. Veronika all rights reserved

Goldenblog szavazás
Elindult a Goldenblog szavazás, ha tetszik az én gasztroblogom, akkor a bal oldalon található szavazz gombra kattintva adhatod le a voksodat augusztus 21-ig.

 
PLEASE, FIND THE RECIPE IN ENGLISH DOWN IN THE COMMENTS

5 megjegyzés:

Csibe írta...

Szeretem a klasszikusokat, az édeseket meg pláne :)
...a kattintás már megvolt :))

Vera írta...

Orsi,
Egy klasszikusban ritkán lehet csak csalódni :)
köszi a szavazatot

Vera írta...

Cocoa muffin with marzipan frosting

Ingredients for cocoa muffin:

160 g flour
3/4 tsp baking powder
100 g sugar
2 tbsp cocoa powder
1 tsp vanille extract
1 egg
200 ml milk
60 g butter
pinch of salt

To make the cupcakes, preheat an oven to 180 C and line a standard 12-cup muffin pan with paper. (makes about 10 muffins)

Sift together the flour, cocoa powder, baking soda and salt into a bowl. In another bowl, using an electric mixer, beat together the granulated sugar and butter until light and fluffy. Add the egg and vanilla and beat until combined. Reduce the speed and add the flour mixture alternating with the milk, beating until combined.
Divide the batter evenly among the prepared muffin cups, filling each about half full. Bake until a toothpick inserted into the center of a cupcake comes out clean, 18 to 20 minutes. Transfer the pan to a wire rack and let cool for 5 minutes. Then transfer the cupcakes to the rack and let cool completely, about 1 hour.

Marzipan frosting

Ingredients
250 g marzipan paste
150 g butter
6-8 tbsp cream

Using an electric mixer beat the soft marzipan and soft butter until combined. Add cream to the mixture and stir until creamy. Let it cool for few hours in the refrigerator.

Névtelen írta...

Azt a csokis tálat (is) lécci postázd.... Mennyeien néz ki....

Névtelen írta...

örülnék ha nekem is csinálnál egy amerikai cupcaket, csak hogy ne felejtsem el milyen nagy ízvilággal rendelkezik :) hugi

Related Posts with Thumbnails