Végre, végre, végre ma megtörtem az évek óta tartó macaron átkot és sikerült pár olyat sütnöm ami már viselheti a macaron nevet. Persze tudom, hogy még van mit javítani rajtuk, de én ezeknek is rettentően örülök, mitöbb egy lelkes táncot is lejtettem amikor kijöttek a sütőből.
A nyertes recept Noémitől származik, örök hála neki érte. Már egy ideje itt hever nálam a recept, de az előző kudarcok miatt nem nagyon akaródzott rászánnom magam. A krém sós karamell ami magában is megérne egy külön bejegyzést, és remekül illik az édes kis héjakba.
Ha még nem hallottátok, újra megrendezésre kerül a Blogkóstoló a Dining Guide szervezésében. A nyárin sajnos nem tudtam résztvenni, de a téliről nem maradnék le semmiért. Ha van kedvetek akkor gyertek ki a Hold utcai piacra dec 7-9. Hamarosan jövök még további infókkal a rendezvényről. További részletek a DG oldalán is olvashatók.
A nyertes recept Noémitől származik, örök hála neki érte. Már egy ideje itt hever nálam a recept, de az előző kudarcok miatt nem nagyon akaródzott rászánnom magam. A krém sós karamell ami magában is megérne egy külön bejegyzést, és remekül illik az édes kis héjakba.
Ha még nem hallottátok, újra megrendezésre kerül a Blogkóstoló a Dining Guide szervezésében. A nyárin sajnos nem tudtam résztvenni, de a téliről nem maradnék le semmiért. Ha van kedvetek akkor gyertek ki a Hold utcai piacra dec 7-9. Hamarosan jövök még további infókkal a rendezvényről. További részletek a DG oldalán is olvashatók.
Macaron sós karamellel
Hozzávalók:
80g fehérje
25g cukor
100g mandula liszt
100g porcukor
100g cukor
35g víz
Sós karamell krém
250g tejszín
320g cnádcukor
1 csapott ek Fleur de Sel
350g vaj
Verd félkeményre 40g tojásfehérjét 25g cukorral. A sziruphoz forrald fel a 100g cukrot 35g vízzel és amint elérte a 110°C-ot vékony sugárban add a félig felvert fehérjéhez és verd addig, amíg ki nem hűl (kb 10 perc) A maradék tojásfehérjét keverd az előzőleg leszitált mandula és porcukor keverékéhez, majd forgasd bele a felvert tojásfehérjét. A krémet töltsd habzsákba és formázz kisebb koronogokat sütőpapírra vagy szilikonra. Hagyd száradni őket kábé 20 percet. 150 C-ra előmelegített sütőben süsd mérettől és sütőtől függően 18-20 perc alatt készre.
A krémhez forrlad össze a tejszínt és a nádcukrot amíg karamellizálódik és besűrűsödik a krém. Vedd le a tűzről és add hozzá a sót és a felkockázott vajat. Töltsd egy lapos dobozba a krémet és hűtsd le.
9 megjegyzés:
A makik nálam is mumusok:D A képek nagyon hangulatosak!
Juhuuu végre! Örülök, hogy sikerültek! :)))
Vera, kimaradt egy fontos lépés a receptből. Miután mindent összekevertél habzsákba vele és korongokat formázol.
Babette,
köszi
Noémi,
Nálam meg láttam a kenyeret :) lassan megtörük a jég mindenkinél
Ági,
Valóban, nagyon köszi
Azám! :) Kovászossal ugyan még nem merek próbálkozni, de holnap is sütök egyet.
Nekem is, egyszer sikerül, egyszer nem...Fogalmam sincs, hogy miért, de ezek tényleg jók lettek!
splendidi!
uj,
ezek nagyon jól sikerültek...
hmmmmm.... sós karamellal...
ez nekem is nagyon ízlene!
köszi, hogy mutattad...
nancy
ki fogom próbálni ;)
Megjegyzés küldése