2010/03/26

Mit egyek, de gyorsan?


Mit egyen az ember lánya ha éhes, és hiába húzná vacsoráig, ha akkor se lenne senki akivel megoszthatná? Merthogy a párom egész héten nem eszik itthon, jelenleg a cég eteti. Milyen jó dolog is az amikor étteremről étteremre jár valaki, és jobbnál jobb ételeket ehet! Erre ő azt mondta, hogy inkább enne már valami hazait, mert az jobb. Aranyos, de inkább csak a felét hiszem el!

Tehát a szép nagy borjú amit 2 napja vettem ma se készül el, szépen bevándorolt a mélyhűtőbe. Nekem viszont még mindig ennem kellett valamit! Valamit ami gyorsan elkészül, nem nagyon macerás, és salátával ehetem. Ebből lett a májjal töltött levelestészta citrom-kakukkfűvel. Mint a nevében is benne van, enyhén citromos íze és illata van, színre picit sárgásabb, mint a másik. 

Vagy egy könnyű ebédnek, vacsorának, vagy pedig előételnek is tökéletes, ráasásul a saláta szépen mutat mellette.

Csirkemájjal töltött tészta

Hozzávalók (6 db-hoz):
30 dkg csirkemáj
1 kisebb vöröshagyma
1 fokhagyma
citrom-kakukkfű
olivaolaj
levelestészta
bors

A májat apróra vágom. A hagymát megfuttatom olivaolajon, hozzáadom a májat és a kakukkfüvet, hozzányomom a fokhagymát, és borsozom. A levelestésztából kb 15 cm-es köröket szaggatok, megtöltöm a májjal és összecsomagolom, de a tetején hagyok rést. Kisebb köröket (kb 3 cm) szaggatok, befedem vele a rést. Éles késsel mintát vágok a tetejére, megkenem tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

6 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Nagyon gusztusos! Nekem eszembe nem jutott volna ilyet sütni... van még mit tanulnom. :)

Vera írta...

Niki, az éhség nagy úr! :)

Thrini írta...

Ötletes! Mi mindennel lehet tölteni a leveles tésztát...

Vera írta...

Hát igen, a lehetőségek sora szerencsére végtelen.

Csibe írta...

Csodaszépségesek!

Vera írta...

köszi! és csudafenségesek!:)

Related Posts with Thumbnails