2010/04/15

Egy kis darab tenger

Szürke, szürke, szürke minden odakinnt. Sehol a nap. Már az elmúlt pár napban átálltam nyári hangulatra, vagyis tenger üzemmódban vagyok. Szeretem a sós illatát, a könnyű szelet, a homokot a talpam alatt és hallani az állandó zúgását. Persze a tenger messze van, bár ha lenne egy varázspálcám a házunk előtt hullámozna, és rögtön megoldódna minden.

Ha már ténylegesen nem lehetek tengernél, hazahoztam egy kis darabot belőle. Kellemes sós illata van. Ha becsukom a szemem mintha ott lennék. A Szt. Jakab kagyló nekem kiemelkedik a többi kagyló közül. Nincs meg az a, hogy is mondjam, rágóssága és intenzív íze, mint a többinek. Persze azokat is szeretem, de most erre esett a választás. Szép nagy hófehér korongok voltak, amihez készítettem egy kukoricapürét, és egy csavarnak vékonyra szelt gyömbért sütöttem. Persze nem sokat, mert az elnyomta volna az ízt. Ez a vajban sült gyömbér nagyon izgalmas, több ételen is el tudom képzelni.

Szt. Jakab kagyló  kukoricapürével és vajban sült gyömbérrel

Hozzávalók (kis adagban 6 előétel vagy 2-3 főre főétel):
2 doboz kukorica
1 apró fej vöröshagyma
vaj
bors
1 pici zacskó sáfrány
1 korty! tejszín (nem főző)

Szt. Jakab kagyló (18 db volt)
gyömbér

A egy pici vajon megfuttatom a hagymát, hozzáadom a kukoricát, egy korty tejszínt, sáfrányt és összeforralom. Sózom, borsozom (mértékkel), és leturmixolom.
A gyömbért vékony szálakra szelem és vajon aranybarnára sütöm.
A kagylóhúst felforrósított vajban 2-3 percet sütöm oldalanként.


9 megjegyzés:

Delish írta...

Nagyon szep foto es a kaja is pazar lehet!

Vera írta...

Köszönöm szépen. Igen, nagyon finom volt :)

duende írta...

Ó, Egek! Csodaszép és de megenném! :)

Nekem csak egy ilyen kagylóm van itton. Az a szappantartóm a fürdőben. :)

Reni írta...

Továbbra is irigykedem, hogy ilyen áruhoz hozzá tudtál jutni! :)

Az óóóó-nál és ahhh-nál meg nem nagyon tudok többet nyilatkozni :D

Vera írta...

Duende,
Köszi. Jópofa lehet fürdőben, olyan nyaralás hangulata van az embernek tőle :)

Reni,
Nincs a Metróban?

chriesi írta...

Ezek a képek meghozták a kedvem a kagylóhoz! A gyöbér nagyon izgalmas. Te bontottad fel őket?

Vera írta...

Örülök :) nem, külön vettem a húst, ezt általában így árulják.

Reni írta...

még nem találkoztam vele a metróban, bár évente kétszer jutok fel a budaörsibe... ha többször lenne alkalmam ott vásárolni, akkor lehet nagyobb szerencsém lenne, mert még vénuszkagylóhoz sem volt szerencsém, pedig állítólag az is szokott lenni

Vera írta...

Akkor részemről passz.
A vénusz kagylót én nem szeretem, talán az az egyetlen ami nem ízlik. :(

Related Posts with Thumbnails