2010/04/27

Gnocchi saláta


Egyáltalán van ilyen? Nem ennek készült az biztos. Simán gnocchit akartam készíteni paradicsomszósszal, de útközben elment tőle a kedvem. Amikor kész volt az a tészta, akkor már nem vágytam paradicsomosra, inkább valami salátára. Ha van egyébként tésztasaláta, akkor miért ne lehetne azt gnocchiból is készíteni? Na nem majonézes, azt nem viselné el szegény, de én sem. Rukkola, szárított paradicsom kíséretében viszont finom volt. Már nem is saláta, mert a tészta miatt elég laktató volt.

Egyáltalán nem lett rossz. Biztosan lehetne még sokat variálni a hozzávalókon, de most az egyszerűbb mellett döntöttem. Olyan nyári hangulatom volt a színektől, és elég meleg volt ahhoz, hogy a kerti asztalnál egyek egy nagy pohár limonádé kíséretében.  

Gnocchi saláta

Hozzávalók (kb 3-4 személyre)
A tésztához:
5 közepes krumpli (kb fél kg)
kb. 13 dkg liszt
egy marék reszelt parmezán
1 tojás

rukkola
szárított paradicsom
parmezán
olivabogyó
balzsamecet
olivaolaj
bors

A krumplit megfőzöm a héjában. Megpucolom, és összetöröm egy tálban. Hozzáadom a sót, lisztet, parmezánt és a tojást, és egy nagyon lágy tésztát kapok eredményül. Vékony, kb 1 cm átmérőjű csíkokra sodrom, és 2 cm-es darabokra vágom. Ha valakinek van kedve villával mintát nyomhat bele. Lobogó vízben megfőzöm, majd én lepírítottam egy kevés olivaolajon, de ez kimaradhat.
A salátát, szárított paradicsomot, olivabogyót összekeverem a gnocchival, borsozom, meglocsolom kevés balzsamecettel és olivaolajjal és parmezán darabokat szórok rá.

5 megjegyzés:

Reni írta...

Ő ez nem hülyeség :)) Én is csináltam már ilyet, csak én nagyon művészien "zöldséges gnocchi"-nak hívtam :)) blogon nincs fenn, de most hirtelen meg is kívántam a gnocchit :) Imádom egy kicsit lepirítva!

Vera írta...

:)) akkor jó. Féltem, hogy valami gourmand meglátja és sírva fakad tőle :)))

duende írta...

Nem lehet ez rossz! :))
Ha én időnként vajas-mézes kenyeret eszem lilahagymával, akkor ez még a lájtosabbőrült kategória... :)))) Nekem jöhet!

Vera írta...

vajas-mézes- lilahagyma? :))) ugyan, csak kifinomult az ízlésed :))))

Névtelen írta...

nekem is jöhet most egy adag. én is készítettem már hasonlót és nagyon ízlett, úgyhogy a tapasztalat mondatja velem;-)

Related Posts with Thumbnails