2010/07/13

Szokatlan gazpacho


A hőmérő tegnap kúszott a legmagasabbra nálunk, vagy csak nekem volt olyan érzésem. Még az elsőtétített lakásban is csak pihegni tudtam. Ilyenkor egyáltalán nem kívánok semmilyen ételt, csak inni, inni és még többet inni. Meg persze a dinnyét, de annak is a legnagyobb százaléka víz. A görögdinnyét nagyon szeretem, és itt ki is fújt, mert a sárga és egyéb fajtáknak még a szagát sem bírom.

Hogy valami tartalmasabbat is egyek ezeken a forró napokon, levest készítettem. Elismerem, hogy nagyon is szokatlan párosítás a görögdinnye paradicsommal, de hidegen nagyon finom. Enyhén édeskés a dinnyétől, de nagyon jó párost alkot a paradicsommal. Borsozni is lehet bátran. Azon is vaciláltam, hogy talán, mint nyári italt kellene feltennem a blogra, de nekem amiben paradicsom van az már étel. Mindenkinek ajánlom, egy próbát megér, és nem lesz csalódás.

Dinnye-paradicsom gazpacho

Hozzávalók (kb 4 főre):
1 kg dinnye húsa
400 gr-os egész paradicsom konzerv (Mutti pelati)
pár db friss paradicsom
bors

A dinnyét turmixoljuk le, majd szűrjük át. Az egész paradicsomokat turmixoljuk le. (Meggyőződésem, hogy az egész paradicsomos konzervnek sokkal frisebb íze van, mint a többinek!) Keverjük össze a dinnyelevet a paradicsommal és pár órára tegyük a hűtőbe.
Tálalás előtt tegyünk bele nagyon apróra vágott paradicsomot, és ízlés szerint borsozzuk.

Ha friss paradicsomból készítjük, akkor vágjuk be a paradicsomok tetejét ás alját, majd dobjuk őket forrásban lévő vízbe. Pár percig (kb 5) hagyjuk őket főni, majd vegyük ki, húzzuk le a héját és turmixoljuk le.


Tipp: szerintem friss szárzellerrel is kiváló!

2 megjegyzés:

Reni írta...

Megvártam míg felteszed ide. A dinnye, paradicsom párosítás valami fenomenális, eszembe nem jutott volna!

Vera írta...

Reni, egy hirtelen ötlet volt, de nagyon jó :)

Related Posts with Thumbnails