2011/05/22

Ajánló - Locarno Brocante



Nem titok, hogy ha tehetném akkor nem ott élnék Svájcban ahol éppen, hanem sokkal inkább Locarno-ban. Az olasz kantonnak (Tessin vagy Ticino) megvan a mediterrán hangulata, de ötvözve a svájci konzervatívizmussal. Itt nincs káosz, minden tökéletesen, óramű pontossággal működik ahogy az egy svájci kantonhoz illik. Megdöbbentő, hogy ahol olaszul beszélnek ilyen rend lehetséges. Ez azért van mert ők nem olaszok bármennyire is annak érezzük. Bármely ott élő embert vérig sérthetünk ha olasznak tituláljuk, mert ők ízig-vérig svájciak, pontosabban Ticinesi, vagyis olyan személy aki Ticino kantonban él. Nem elhanyagolandó tény az sem, hogy ők több nyelvet beszélnek, nem úgy, mint déli rokonaik.

Ha tehetem odalátogatok, pontosabban minden alkalmat megragadok, hogy leautózzam a kedvenc kisvárosomba. Locarno nem csak a filmfesztiválról híres, hiszen a Lago Maggiore partján fekszik ami ismert  nyaraló-, kirándulóhely. Amiért még érdemes ellátogatni erre a vidékre -a fantasztikus konyhát, kilátást és hangulatot leszámítva- az a minden évben megrendezésre kerülő Locarno Brocante. A brocante nem más, mint antik- régiségvásár. Három napon keresztül kutakodhatunk kincsek után Locarno mesés sikátoraiban. Ebben az évben Június 3-5-ig kerül megrendezésre a Brocante. Aki teheti és erre jár mindeképpen nézzen be, mert fantasztikus a hangulat. Én ott leszek, mint minden évben és utána majd képekkel teremtek hangulatot a jövő évi vásárhoz.

Addig is élvezzétek a hangulatképeket a városról és a környékről:




Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved

3 megjegyzés:

Reni írta...

Ó, ezzel a kis ajánlóval csak még jobban felerősítetted bennem az utazási vágyam... :) Idén egyelőre nem tudom hogy alakulnak a dolgaink és eljutunk-e valami csoda helyre (jó lenne nagyon!) :)

Vera írta...

Őszig még bárhova mehettek :) De ismerem az érzést. Ha feljön a jó idő, akkor rögtön vizet akarok... lehetőleg nagyot és sósat :)

chriesi írta...

Jaj ezek a képek! Most azonnal indulnék. :))

Related Posts with Thumbnails