2011/07/26

Őszibarack rozmaring sorbet



A cím csak egy alcím kellene hogy legyen. A valódi cím ez lenne, ha lenne merszem ilyet főcímnek kiírni, hogy megöl az unalom. Ciki, nem ciki, nagyon unatkozom, azért írom most ezt postot és nem holnap reggel ahogy az be volt tervezve. Nem mondom, hogy nem lenne mit csinálnom, mert például vár egy kosár vasalnivaló, de azt majd este, ha már nincs ilyen fülledt meleg. Aztán akár pakolhatnék is ide-oda dolgokat, de nincs hozzá kedvem, na meg a hajlongás se valami kényelmes utolsó hónapos pocakkal.

De a valódi ok, hogy miért is unatkozom még, egészen 14 óráig, az a bizonyos postai nyitvatartás. Sajnos csak 2-től van nyitva, és tudom, hogy hoztak nekem egy nagyon nagyon nagyon várt csomagot, 2 db antik dobozzal. Az egyiket keksznek, a másikat kenyérnek. Persze egyik se fog belekerülni de dísznek és fényképekhez kiválóak lesznek. Addig is amíg várom, hogy elteljen az a maradék fél óra -ami úgy tűnik, hogy csigalassúsággal mozog- sorbetet kanalazgatok. Már a második adag készült ebből a jeges édességből és időt elütni most pont kapóra jött. Az őszibarack és rozmaring nagyon jó partnerek, szépen kiegészítik egymást. Persze ha valaki nincs odáig ezért a fűszernövényért az sem gond, az őszibarack magában is remek.

....És már csak 15 perc....

A receptért kattints a képre:


...és az alapanyag
© Studer-T. Veronika all rights reserved


PLEASE, FIND THE RECIPE IN ENGLISH DOWN IN THE COMMENTS

5 megjegyzés:

duende írta...

:)) Beszállhatok a kanalazgatásba? :) Legalább dumcsiznánk is egyet, jobban telne az idő. Annyira guszta ez a sorbet, hogy nagyon. A székes fotódért meg egészen odavagyok... Egyébként nekem múltkor még a citromos kakukkfű jött be nagyon az őszibarackhoz, ezt a laposbarackot pedig nagyon szeretem. :)

Mindjárt állítom össze a galette-de tésztáját, csak a töltelék lesz más - ami éppen itthon van. De az is annyira guszta, hogy muszáj megsütnöm és amúgy is szeretjük a pizzához hasonlatos lepénykenyérféleségeket nagyon. Torilla, focaccia, langaló, lángos - bármi jöhet.

Ó, és láttam a kenyérpudingodat is, nagyon tetszik az is, a galette után azt is megcsinálom, mert nálunk kenyérpudingból bármikor bármennyi jöhet, párom imádja. :)
Remélem, feltartottalak kicsit és már nem unatkozol annyira. :) És kívánok áldott szülést majd neked és a babának!

Reni írta...

Hihi, nálam épp kavaródik a levendulás őszibarack sorbet. Tavaly próbáltam rozmaringgal és kakukkfűvel is, nekem is nagyon bejött mindkettő.
Vera, nem mutatsz egy pocakos fotót magadról? *-*
Akár privátban... :)

Vera írta...

Duende,

hogyne, bármikor :)
remélem a galette is ízleni fog. Már nem unatkozom, a várakozás volt unalmas, de már megjöttek a kincseim :)
igen, köszi, remélem minden rendben lesz majd

Reni,
senki nem készített rólam szép pocakos fotót :( majd megpróbálkozom én vele a héten és attól függ hogyan sikerül....
de képzelj el egy óriási, de tényleg óriási görögdinnyével a hasam helyén :)

Vera írta...

Peach rosmary sorbet

Ingredients:
5-6 peaches
4 tbsp sugar
200 ml water
1-2 sprigs of rosmary
juice of 1/2 lemon

Boil water and sugar then add rosmary. Let it boil for few minutes. Let it cool.
Clean peaches then add in electric mixer with the lemon juice. Process until smooth. Stir syrup and puree and process it in an ice cream mashine. If you don't have any, then place the puree into a clean container and refrigerate. When it starts to freeze, stir it with an electric mixer. Repeat this for 3-4x.

Alexandra írta...

Milyen gyonyoru szine lett!

Related Posts with Thumbnails