2011/10/25

Mire nem jó egy darab fa !?


Minden alkalmat megragadok arra, hogy bővítsem a konyai kollekciómat -abba inkább most nem menjünk bele, hogy ezt hogyan fogadják itthon. Persze a legjobb dolgokat mindig a külföldi oldalakon találom meg, és ha nem lelem az adott tárgyat itt valamelyik üzletben vagy ebay-en, akkor bizony a magas postaköltség ellenére is megrendelem. Valaki bélyeget gyűjt, valaki újságot, valaki bogarakat, én csak  konyhai eszközöket, tányérokat, poharkat....

A Williams Sonoma oldalára kifejezetten sokszor látogatok és ezek szerint nem én vagyok az egyetlen külföldi rajongójuk, mivel pár hónapja már külföldre is szállítanak. Hurrá, pont ez kellett nekem! Végre megrendeltem a fodros pitetálat amire már régóta fentem a fogam és ezt a három fadarabot. Egy cédrus, egy éger- és egy juharfa darab jött még a csomagban. Az ötlet remek, hozzátenném, hogy tipikusan amerikai szerintem, hogy grillezéshez-füstöléshez árulnak fadarabokat, reszeléket. Hát nem zseniális? Használat előtt egy éjszakára be kell áztatni a fadarabot sós vízbe, ami ízesíthető borral, ciderrel, gyümölcslevekkel, hogy ezáltal is fokozzuk az élvezetet. Másnap ezen grillezhetjük különlegesen finomra a húst. Itt is a válasz a "hogyan dobjuk fel az unalmas grillezést" kérdésre. Egyszerű, egyedi és elegáns megoldás, csak szerezzünk be hozzá különböző fadarabokat. Nem mellesleg remek ajándékötlet akár Karácsonyra is. Irány az asztalos...esetleg lehet otthon is ilyet kapni?

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Williams Sonoma Igeeeen! Imádom! :) Nem, nem vagy egyedül vele.
Én is ezt szoktam mondani páromnak: én nem ruhát, vagy ékszert gyűjtök hanem edényeket...na meg cipőket is. :)))
Hajrá a bogaras gasztro-bloggereknek! :)

Kriszta írta...

Igen, lehet itthon is kapni, de aranyáron. Ahol én láttam (Techtona Grandis) ott 3.000 ft volt egy db cédrusfa, amit lazachoz ajánlanak. Barátunk hozott az Usa-ból. Azt mondta 1 dollárért vette.

chriesi írta...

De jó! Én most reszelékre vadászok, bár még sehol se néztem utána. :)))

Reni írta...

Ez a mániákus gyűjtögetés nálam is megmutatkozik a napokban és "sajnos" az elkövetkezendő pár hétben még lesz is rá alkalmam. Jajjnekem. :)) Nálam Dani jól tűri, azt mondja, hogy előbb-utóbb úgyis visszajön az ára. Vagy legalábbis ezzel nyugtatgatja magát :):)
Williams Sonoma! Ójajj.... :}

á la carte kulinaria írta...

Williams sonoma... hát igen. Tudnék ott vásárolni. Imádom.

Related Posts with Thumbnails