2010/04/20

Valami zöld - Spárga saláta


Ha valami zöldet kívánunk, de mégse fejessalátát, erre pont ideális a spárga. Persze a zöld spárga, mert az friss és roppanós. Biztos említettem már, hogy a fehértől írtózom ugye? Akkor nem ismétlem önmagam. Ha nem a megszokott salátával akarjuk meglepni magunkat vagy a vendégeinket, akkor ez egy jó választás. Valami kicsit szokatlan, hiszen általában spárgát tésztába, levesbe, (és az én esetemben) rizottóba vagy lepénybe teszünk.

Nem utolsó sorban az összhatás a tányéron is szép színes, ez már nem tavasz kérem, ez már nyár ami a tányérról visszaköszön. Könnyű ebéd vagy vacsora, de ha valaki úgy szeretné köretnek is megállja a helyét. Én azt mondanám, hogy talán hal mellé a legjobb kiegészítő, a citrom és kapribogyó miatt, bár akkor lehagynám róla a mozzarellát.

Spárga mozzarellával citromos kapribogyó öntettel

Hozzávalók:
zöld spárga
koktél paradicsom
mozzarella
olivaolaj
kapribogyó
citrom
balzsamecet
bors

A fás részt levágom ha van. A spárgát kb. 5 percre (nem többre) lobogó sós vízbe dobom. Olivaolajat, citromot, kapribogyót összekeverem egy tálkában. A spárgát tányérra teszem, pár szem félbevágott paradicsomot és mozzarellát teszek rá. Sózom, borsozom, meglocsolom az öntettel és balzsamecettel.

6 megjegyzés:

Reni írta...

Összegyűlt a nyál a számban :]

Vera írta...

Húú nane, olyan rossz ? :))))))))

duende írta...

Hm... egyszerű, könnyű, gyönyörű, nagyszerű! :) Elfogadnék egy tányérral!

Ági, aki főz írta...

Szuper!

Névtelen írta...

nagyon jól néz ki! spülve próbáltad már? 180 fokon 15 perc alatt szépen megsül, lehet egy pici citromot+kiskanál cukrot, szórni rá, olívaolajjal meglocsolni, só-bors. egy két paradicsom is nyugodtan mehet mellé. isteni!

Vera írta...

így még nem próbáltam, de nagyon tetszik. A cukor rákaramellizálódik gondolom.

Related Posts with Thumbnails