2010/06/30

Gyors snack - Parmezán chips salsa-val


Jobb rágnivalót el sem tudok képzelni ha csak úgy egy beszélgetéshez, TV nézéshez valamit rágcsálni akarunk. Mi nem eszünk bolti chipset egyáltalán. Sohase szerettem, és ez ugyanígy vonatkozik a férjemre is. Amit viszont szeretek, és csupa jó emlék fűz hozzá, az a nachos (kukoricalisztből készült rágnivaló) és a salsa, vagyis szósz. Miért jó emlék? Minden alkalommal amikor hazalátogatok a barátnőimmel mexikói étterembe megyünk enni, és mindig ugyanoda. Ez már hagyomány, és egyikünk se akar rajta változtatni. karácsonykor ugyan máshova mentünk, de meg is bántuk.

 A héten nagyon megkívántan a salsa-t, és mivel nem volt itthon nachos, így parmezán chipset készítettem. A paradicsom salsa-t pedig annak aki szereti a friss, könnyű paradicsom ízt, szinte kötelező kipróbálni. Friss, ízletes paradicsom híján konzervből készítettem, de így is jó volt. Annyi hátulütője volt a dolognak, hogy a parmezán chipset nem lehet csak úgy mártogatni a szószba, mert gyorsan megpuhul, ezért kiskanállal tettem a chips tetejére. Tökéletes baráti beszélgetésekhez, vagy délutáni snack.

Ui: Andi, Edina, mit szóltok július végén egy jó mexikóihoz? Ha persze még szóba álltok velem. :)

Paradicsom salsa parmezán chips-szel

Hozzávalók:
400 gr-os egész paradicsom konzerv (pl Mutti Pelati)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
parmezán

A konzerparadicsomot egy tálban fakanállal daraboljuk apróra, adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát és a kinyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Nem kell főzni!
A parmezánt reszeljük le, halmozzunk kupacokat a sütőlapra, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára (pár perc).

Tipp: Ha friss paradicsomból készítünk salsa-t, akkor vágjuk be a paradicsomok tetejét ás alját, majd dobjuk őket forrásban lévő vízbe. Pár percig (kb 5) hagyjuk őket főni, majd vegyük ki, húzzuk le a héját, és kockázzuk fel, de a leve se vesszen kárba.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon ötletes

Névtelen írta...

Nagyon jó ötlet, sokkal diétásabb, mint a nachos! Én sima trappistából szoktam. Ki fogom próbálni, mert imádom a salsát!

Vera írta...

Bianka, Pocak Panna!
Köszi. Egyszerű, de tényleg finom.

duende írta...

Az a felső kép... most sokáig ez lesz szerintem a kedvencem. Valami... áááá! Megvan. Tökéletes! :)

Vera írta...

Duende! Köszi :)
Nekem a fények tetszenek rajta, de az aktuális kedvencem a holnapi kép lesz :)

Related Posts with Thumbnails