2010/09/18

Csokoládé, csokoládé és még több csokoládé


... és ezzel azt hiszem jellemeztem is ezt a süteményt. Übercsokoládés élvezet, ami belül puha és omlós, intenzív ízű, a tetejére pedig csak úgy ráadásnak, hogy meglegyen a kívánt kalória, csokoládés-karamellkrém került. Csak és kizárólag csokoládé imádóknak ajánlom! A recept az Australian Gourmet Traveller oldaláról származik. Ha valaki még nem ismeri, akkor itt az alkalom! Nem csak a receptek fantasztikusak, hanem a képek is, sőt! Már csak ezért is megéri ellátogatni erre az oldalra. A recept Emma Knowles kezét dícséri, de a hölgy nem csak recepteket ír, hanem maga is food stylist. Fantasztikus milyen stílusérzékkel áldották meg. A képek még többet mondanak, ha azokat William Meppem, egyik kedvenc fotósom, készíti. Ha valaki érdeklődik a képek, fotózás iránt, akkor itt az alkalom, hogy tényleg fantasztikus ételfotókat lásson.

A süteményre viszzatérve, tényleg nem vicceltem, fantasztikusan finom és nagyon tömény. Érdemes apró muffin formákban készíteni, mert ebben az esetben az is elég. Ez nekem most nem volt itthon, hagyományosban készült, aminek csak annyi a hátulütője, hogy sok egy adagnak. Még annyi hibát követtem el, hogy a csokoládés-karamellkrémet nem hűtöttem le eléggé, így nem is sikerült habzsákkal felvinnem a süteményre. Annyi baj legyen, az íze mindenért kárpótolt. Annyit még kedvcsinálónak, hogy a krém íze pontosan olyan, mint a Lindt-Lindor csokoládéé.

Csokoládés karamellkrémes sütemény (Chocolate fudge cake)

Hozzávalók (kb. 24 kicsi muffin formához)
10 dkg 70%-os csokoládé 
6 dkg vaj
6,5 dkg porcukor
6 cl Frangelico (mogyoró) likőr (ennek hiányában diólikőrt használtam)
1 tojássárga
5,5 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
2 dkg kakaópor

A csokoládés-karamellkrémhez:
6,5 dkg porcukor
1 ek víz
1,5 dl habtejszín
20 dkg tejcsokoládé

A csokoládés-karamellkrémhez készítsünk borostyánsárga karamellt a porcukorból és a vízből. Ne keverjük!
Vegyük le a tűzről a karamellt, adjuk hozzá a tejszínt és az összetört tejcsokoládét. Tegyük vissza a tűzre és kevergessük amíg a csokoládé teljesen felolvad. Tegyük a hűtőbe 5-6 órára hűlni!

Törjök össze az étcsokoládét, adjuk hozzá a vajat és a likőrt, majd lassú lángon olvasszuk egybe. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tojássárgáját majd a lisztet és a kakaóport. Osszuk el a masszát 24 kicsi muffinformában. Mivel a massza nem folyékony, ezért formázzunk apró gombócokat  és helyezzük a formába! 160 fokra előmelegített sütőben süssük max. 12-15 percet. Ne többet, mert akkor a belseje kiszárad!

Habzsák segítségével díszítsük a mini muffinokat a  krémmel!

2 megjegyzés:

Reni írta...

Ezt az oldalt régebben én is nagyon sokat böngésztem, mostanság viszont abszolút nem néztem rá :( na de jó, hogy most emlékeztettél rá!
ultradurva süti lehet ez :)

chriesi írta...

Szeretem én is azt az oldalt. Huha ez a süti ez eszméletlen!

Related Posts with Thumbnails