2011/08/01

Befőztem


Persze semmi különöset, csak lekvárt, azt is azért, mert rám tört a befőzhetnék. Csak pár üveggel készült, de amennyi lekvár nálunk fogy.... Viszont jó ha van, mert ha megkívánom, akkor legalább elő tudom kapni a házit és nem kell a boltit enni. És most gondoltam a karácsonyi sütikre is, linzert tölteni is kiváló lesz. Már egy ideje izgatja a fantáziám a maracuja lekvárban. Magában egyrészt túl savanykás lenne, túl intenzív, és persze baromi drága.

Így kerestem  neki egy társat, ami ezúttal az őszibarack lett. Csodásan harmonizálnak. A maracuja egzotikus fanyarsága tökéletes egyensúlyban van az őszibarack édességével. Most először próbáltam ki a bio pektint és remekül bevált. Ezentúl csak azt fogom használni és így valóban annyi cukrot adhatok a lekvárhoz amennyit én gondolok, mert állagra tökéletes lesz. Gondolom, hogy otthon is lehet kapni bio-, reformboltokban bio pektint. Azt nem tudom, hogy készül e még idén lekvár a konyhámban, mert elég nagy rumlival jár és bármennyire is szeretném, már nehezen bírom a strapát, de ha készül akkor mindenképp valami érdekes kombináció formájában.

A receptért kattints a képre:

© Studer-T. Veronika all rights reserved

6 megjegyzés:

chriesi írta...

Mennyi lehet!

Reni írta...

Isteni lekvár lehet ez!
A barack-maracuja az egyik legkedvencebb párosításom!!! Nálunk most 4 db maracuja 1.000 Ft... bazi drága :/ Néha a Culinarisban el szoktam csábulni, volt már itthon maracuja curd belőle pl. de sajnos ritka kincs ez a gyümölcs. :(

Pektint még nem próbáltam, de lehet meghoztad a kedvem hozzá. Majd benézek a bioboltba.

Vera írta...

Noémi,
valóban az, ma reggel megbontottam egy üveggel

Reni,
Igen, iszonyű ára van a maracujának sajnos :(((
pektinnek nézz utána, szerintem biztosan van

VKI és VMP írta...

A maracuja-őszibarackot én is nagyon szeretem, a Ganz & Messer (vagy valami ilyesmi, nem biztos, hogy jól írom) lekvárok között van egy ilyen, sokféle rostot tesznek még bele, nagyon jó ízű, és jó szolgálatot tesz az anygacsere beindítására, ha érted, mire gondolok (kismamaként szerintem érted).
Üdv: Ildi

Vera írta...

Ildi,
Nem nagyon ismerem a lekváraikat, majd utánanézek, biztosan isteniek.

értem, értem... de ezzel nincs problémám, sőt.. :)

VKI és VMP írta...

Pontosítok: Menz & Gasser, és ananásszal van a maracuja, az őszibarack nem emlékszem, mivel van.
Üdv: ildi

Related Posts with Thumbnails