2012/11/16

Citrom - Kakukkfű tojáslikőr



A tojáslikőr tipikusan karácsonyi ital nálunk. Minden évben készítek pár litert és rendre el is fogy. A lényeg a  sűrű tejszín és az igazi édes vanília. Általában figyelmeztetnem kell magam, hogy alkoholos az ital, mert könnyen itatja magát. Most hirtelen elhatározásból citromos kakukkfüves változat készült. Igazi dekadens krémlikőr, nem mindennapi élvezet. Már régóta készülök egy hasonló kombinációjú sütit sütni, de eddig mindig közbejött valami, ám ami késik nem múlik.

Egy nagy megtiszteltetés ért tegnap, amit mindeképp meg szeretnék osztani veletek. Az amerikai Saveur magazin interjút készített velem, ami itt olvasható.



Citrom - Kakukkfű tojáslikőr


Hozzávalók:
3 tojássárga
300 ml sűrű tejszín
150g cukor
300 ml rum
2 citrom héja
2 ág kakukkfű

A tojássárgákat és a cukrot keverd össze és add hozzá a tejszínt. Gőz fölött, állandó keverés mellett sűrítsd be. Vedd le a tűzről a krémet és add hozzá a citromhéjat és a kakukkfüvet. Hagy kihűlni az alapot majd távolítsd el a citromhéjat és a kakukkfüvet.  Keverd hozzá az alkoholt és hűtőben érleld egy napot. Fogyasztás előtt rázd fel!





3 megjegyzés:

Marcsi írta...

Hűűűű ez biztos nagyon finom lehet!
Kérek egy pohárkával.
Fehér rummal készítetted?
Gratulálok az interjúhoz!!!!!

Vera írta...

köszönöm szépen. Igen, fehér rum került bele.

az északi-sarki lámpagyújtogató írta...

hali! nagyon szimpatikus a recept, de lenne hozzá néhány kérdésem :)
először is, ha elkészült az ital, nagyjából mennyi ideig áll még el?
és a sima tojáslikőrös receptednél olvastam, hogy az alkohol lehet rum, vodka vagy gyógyszertári alkohol is... ezeket itt is használhatom?

Related Posts with Thumbnails