2011/01/17

Halburger



Eddig a tervezetthez képest megfelelően fogyasztok halat az új évben. Ugyan nem heti kettő volt tervezve, de nem bánom. Ezek után legalább a heti egy alkalmat szeretném tartani. Még lelkes vagyok, aztán majd kiderül, hogy ez meddig tart. 

Most egy halburger készült. Roppant egyszerűen elkészíthető és mutatós, egészséges étel, akár hamburgerzsemlében, akár ciabattában tálalva. A szószt mindenkire rábízom, lehet az majonéz, tartárszósz, tojásos, mustáros, vagy kinek ahogy tetszik. Köretnek viszont mindenképp sült zellert ajánlok, fantasztikusan harmonizál a burgerrel.

Halburger

Hozzávalók (kb. 2 fasírthoz):
20 dkg fehérhúsú tengeri halfilé
2-3 szardella
1-2 tk kapribogyó
2-3 tk snidling
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj

A halat törjük össze. A szedellát, kapribogyót és snidlinget turmixoljuk le és keverjük el a hallal. Formázzunk fasírtot és jól nyomkodjuk össze. Forgassuk óvatosan lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Vigyázzunk, csak óvatosan forgassuk, mert széteshet. Forró olajban süssük készre.

5 megjegyzés:

Reni írta...

nekem is van halas újévi fogadalmam :))

chriesi írta...

Múlt héten kimaradt a heti egyszer hal, úgyhogy a héten duplán bepótolom. :) Jól hangzik a recept.

strawberry írta...

Nahát, imádom a halburgert. És láss csodát, tegnap ciabattát sütöttem:)

strawberry írta...

Nahát, imádom a halburgert. És láss csodát, tegnap ciabattát sütöttem:)

Nyárikonyha írta...

jókat főzöl. tetszik.

Related Posts with Thumbnails