2011/07/24

Tortilla chips


Egy pillanatra visszaugranék a mexikói ételekhez, ha nem bánjátok. Ha nincs is oda mindenki a mexikói konyháért, annyi bizonyos, hogy nassolni a legtöbben szeretnek, köztük én is. Ez ugyan a mexikói tortilla recept továbbgonodolt változata, de mivel nincs meghatározott íze, csak sós és ropogós, ezért meggyőzdésem, hogy majdnem mindekinél szóbajöhet aki egy kicsit is elcsábítható.

Én mindenesetre nem magában, hanem egy jó mártogatóssal együtt enném vagy inkább falnám a tortilla chips-et vagyis nachos-t. Ehhez pont jó a guacamole, de ha valaki nincs oda az avokádóért, akkor egy paradicsomos salsa-t ajánlanék hozzá. Ha elkészítjük, akkor arra vigyázzunk, hogy azonnal fogyasszuk, mert a ropogósságából elég gyorsan veszít, de cserébe mindig frissen ehetjük.

A receptért kattints a képre:

© Studer-T. Veronika all rights reserved



PLEASE, FIND THE RECIPE IN ENGLISH DOWN IN THE COMMENTS

4 megjegyzés:

Szabina írta...

Már egy ideje nézegetem a képeidet, és nem nagyon tudok szabadulni tőlük. Mellesleg egyre csak éhesebb leszek... :))

Reni írta...

Ez volt az első "étel", amit közösen sütöttünk Danival még úgy... 5-6 éve :))) Én guacamole-val imádom, ő méregerős salsával. :)

Vera írta...

Szabina,
:) köszönöm

Reni,
akkor most nosztalgiázol? :)

Vera írta...

Tortilla chips

ingredients:
150 g flour
100 g corn flour
1 tsp salt
approx. 150 ml water


Stir together flour, the corn flour and salt then add water. Mix with a fork until all of the water is evenly incorporated. The dough should be smooth. On a lightly floured surface, roll out a tortilla to very thin and cut it into wedges. When oil is hot, add a few handfuls of tortilla wedges and fry until crisp and golden brown. Remove chips to a paper-towel-lined plates or baking sheets and sprinkle with salt.

Related Posts with Thumbnails